omavalitsus

Esimese nõustamiskogemuse sain töötades aastatel 1994-1999 Narva-Jõesuu linnavalitsuses. Narva-Jõesuu on valdavalt venekeelne linn ning arvestades seda oli linna elanikkond üsna halvasti informeeritud sellest, mis Eestis toimus. Suur osa ajast läkski selle peale, et inimestele selgitada mis, kuidas ja mis moodi asjad Eesti riigis käivad. Tol ajal polnud mul endal veel muidugi aimugi, et tegemist on konsultatsiooniprotsessiga aga seda see tegelikult oli. Mis oli oluline õppetund sellest ajast? Vahest see, et alustada välja selgitamisest, mida inimene tegelikult asjast üldse teab. Kui kohe nõuannetega peale lennata, võib täiesti valest kohast pihta hakata ja rõõmu pole sellest siis ei nõustajal ega nõu saajal.

This entry was posted in Lood nõustamisest. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>